Άγιοι Απόστολοι
Χανιά

Άγιοι Απόστολοι είναι το παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται αμέσως μετά τα δυτικά όρια της πόλης των Χανίων και πριν την περιοχή του Κάτω Γαλατά (Καλαμάκι).

Αν ακούσετε τις ονομασίες Μακρύς Τοίχος ή Κάτω Δαράτσος, να γνωρίζετε ότι αναφέρονται στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Η περιοχή είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Έρωτας με την πρώτη ματιά!


Οι τρεις χερσόνησοι δημιουργούν τέσσερις κόλπους με αμμουδερές παραλίες και ρηχή θάλασσα.

Την παραλία Γλάρος στα δυτικά   1  , τις δύο μικρότερες παραλίες των Αγίων Αποστόλων     2  ,   3  ονομασία που προέρχεται από το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους, και την παραλία Χρυσή Ακτή   4   στα ανατολικά, που βλέπει στην πόλη των Χανίων. 

Δείτε φωτογραφίες απο τις τέσσερις παραλίες της περιοχής, ξεκινώντας απο την παραλία Γλάρος και καταλήγωντας στην παραλία Χρυσή Ακτή.

Στην περιοχή υπάρχει αρκετό πράσινο. Πάρκα με αλσύλια απο πεύκα και ευκαλύπτους που απλώνουν την σκιά τους ως την άμμο. Άφθονοι χώροι περιπάτου, άθλησης και αναψυχής.

Οι κάτοικοι της πόλης των Χανίων αγαπούν το μέρος και το προστατεύουν σαν κόρη οφθαλμού. Κάντε και εσείς το ίδιο όταν το επισκεφθείτε.

Λόγοι για να μείνετε ή όχι στην περιοχή

  • Παραλίες

Στους Αγίους Αποστόλους, οι τέσσερις παραλίες βλέπουν σε διαφορετικές διευθύνσεις. Έτσι, αν τύχετε μέρες με άνεμο κατά την περίοδο των διακοπών σας, θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε παραλία με κύμα ή όχι. Η μέγιστη απόσταση της δυτικότερης παραλίας απο την ανατολικότερη είναι 1 χιλιόμετρο.

Πάντως όποια κι αν είναι η προτιμησή σας, να γνωρίζετε ότι και οι τέσσερις είναι ρηχές, ιδανικές για μικρά παιδιά.

  • Ανάμεσα στην πόλη των Χανίων και στο θέρετρο της Αγίας Μαρίνας - Πλατανιά

Η περιοχή βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη των Χανίων και το κυρίως θέρετρο Πλατανιάς, Αγία Μαρίνα, Κάτω Σταλός, όπου συνεχίζεται η νυχτερινή διασκέδαση μετά την πρώτη βόλτα στην πόλη των Χανίων.

Επομένως, πολύ σύντομα θα είστε στα Χανιά και θα απολαμβάνετε την βόλτα σας, και πολύ σύντομα θα επιστρέψετε από την βραδινή σας έξοδο.

  • Αν σκοπεύετε να μετακινείστε με λεωφορείο ή ταξί         

Η τοποθεσία Άγιοι Απόστολοι είναι ιδανική αν σκοπεύετε να μετακινήστε με λεωφορείο. Το λεωφορείο από Χανιά προς Πλατανιά-Αγία Μαρίνα και το αντίστροφο, περνά ακριβώς έξω από τον οικισμό.

Επίσης αν χρειαστείτε να κινηθείτε με ταξί, δεν θα σας κοστίσει ακριβά λόγω του ότι η περιοχή βρίσκεται μόλις 3,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Χανίων και 7 χιλιόμετρα από τον Πλατανιά.


Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Στούντιο, Διαμερίσματα, Βίλες

Συγκρίνετε τιμές καταλυμάτων από διαφορετικές ιστοσελίδες σε μία αναζήτηση.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.
› Άγιοι Απόστολοι