Πεζοπορία στο
Φαράγγι της Αράδαινας 

Η πεζοπορία στο φαράγγι της Αράδαινας ξεκινάει από το εγκαταλελειμμένο χωριό της Αράδαινας και καταλήγει στην θάλασσα.

Για να έρθετε εδώ θα ακολουθήσετε τον δρόμο που συνεχίζει μέσα από την Χώρα Σφακίων προς Ανώπολη και στη συνέχεια Αράδαινα.

Πάνω από την γέφυρα της Αράδαινας θα είστε σε θέση να δείτε το φαράγγι. Από εδώ οι λάτρεις του Bungee Jumping πηδούν στο κενό, τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

View from the bridge in Aradena Gorge, Sfakia Crete

Για να κατεβείτε στο βάθος του φαραγγιού, υπάρχει πετρόκτιστο μονοπάτι και απο τις δύο πλευρές του φαραγγιού.

Είναι το μονοπάτι που έπρεπε κάποιος να διαβεί αν ήθελε να προσεγγίσει το χωριό της Αράδαινας απο την πλευρά της Ανώπολης, πρίν στηθεί η μεταλλική γέφυρα που πλέον ενώνει τις δύο πλευρές του φαραγγιού.


Το ανατολικό μονοπάτι που ξεκινάει πριν την γέφυρα της Αράδαινας είναι απόλυτα ευδιάκριτο αν ζουμάρετε στον παραπάνω χάρτη, ενώ το δυτικό ξεκινάει μέσα από το εγκαταλελειμμένο χωριό της Αράδαινας.

Το μήκος του μονοπατιού μέσα στο φαράγγι της Αράδαινας με κατάληξη την παραλία Μάρμαρα είναι 5,5 χιλιόμετρα και ο βαθμός δυσκολία είναι μέτριος. Θα χρειαστείτε περίπου 2,5 ώρες για να το διασχίσετε.

Path to cross the Aradena Gorge Map

Αφού καταλήξετε στην παραλία Μάρμαρα, έχετε δύο επιλογές...

  • Είτε να επιστρέψετε (αφού το έχετε ήδη κανονίσει) με θαλάσσιο ταξί στην Χώρα Σφακίων.
  • Είτε, αφού απολαύσετε το μπάνιο σας στην παραλία, να πάτε μέχρι το Λουτρό περπατώντας τμήμα του μονοπατιού Ε4 (3 χιλιόμετρα). Θα περάσετε από την παραλία του Λύκου   1   και πάνω από την παραλία του Φοίνικα   2  , πριν καταλήξετε στο Λουτρό.

Δείτε πλάνα από την διαδρομή στο βίντεο που ακολουθεί.
› Φαράγγι Αράδαινας