Γεράνι - Μάλεμε

Το παραθαλάσσιο θέρετρο της περιοχής Γεράνι - Πύργος Ψηλονέρου - Μάλεμε, απέχει 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Χανίων, και εκτείνεται σε μήκος 5 χιλιομέτρων, δυτικά από το θέρετρο του Πλατανιά, στον δρόμο για το Κολυμπάρι.

Όλη η παραθαλάσσια περιοχή Γεράνι - Πύργος Ψηλονέρου - Μάλεμε είναι ένα ήσυχο παραθαλάσσιο θέρετρο που σταδιακά αναπτύσσεται τουριστικά. Μέχρι σήμερα, αρκετά ξενοδοχεία έχουν χτιστεί, μικρά και ιδιόκτητα, και μερικά μεγάλα και πολυτελή resorts με περισσότερες ανέσεις.

Οι παροχές των ξενοδοχείων στο Μάλεμε καθώς επίσης και στις δύο περιοχές μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικά, τον Πύργο Ψηλονέρου και το Γεράνι είναι ικανές να σας κρατήσουν στο ξενοδοχείο καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας.

Αρκετά ξενοδοχεία προσφέρουν all inclusive διακοπές διαθέτοντας δικά τους εστιατόρια, πισίνες με snac bars δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου και άφθονους παιδότοπους.

Σαν συνέπεια, έξω από τα ξενοδοχεία, στον κεντρικό δρόμο, στον παραλιακό και στα κάθετα σ' αυτούς στενά, υπάρχουν μόνο λίγες ταβέρνες, λίγα καφέ και supermarket. Μήν περιμένετε να βρείτε τίποτα περισσότερο απο αυτά. Τουλάχιστον όχι ακόμα. 

Ίσως κάποια μέρα ο παραλιακός δρόμος του Μάλεμε γεμίσει με ταβέρνες, καφέ και άλλα καταστήματα. Προς το παρόν όμως όλη η περιοχή παραμένει ένα ήσυχο θέρετρο.

Πάντως οτιδήποτε και αν χρειαστείτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας, θα το βρείτε στην παρακείμενη περιοχή Πλατανιάς-Αγία Μαρίνα-Κάτω Σταλός που αποτελεί το μεγάλο θέρετρο της δυτικής Κρήτης στο νομό Χανίων, καθώς επίσης και στην πόλη των Χανίων.

Επομένως, δείτε το Μάλεμε, τον Πύργο Ψηλονέρου και το Γεράνι σαν μέρος διαμονής σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Αν αναζητάτε ησυχία και ξεκούραση, θα την βρείτε εδώ. Μείνετε στην παραλία για μπάνιο και ηλιοθεραπεία ή αν πετύχετε μέρα με κύμα στην θάλασσα που σας κάνει να νιώθετε άβολα, αναπαυτείτε δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου σας και ξεκινήστε το επόμενο μυθιστόρημα.

Τις απογευματινές ώρες, ο παραλιακός δρόμος και πεζόδρομος του Μάλεμε, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, που φτάνει μέχρι τον Πύργο Ψηλονέρου, προσφέρεται για χαλαρωτικές βόλτες δίπλα στην θάλασσα με τα πόδια ή με ποδήλατο.


Όταν θελήσετε κάτι περισσότερο από αυτά, όταν θελήσετε να βρεθείτε σε μέρος με περισσότερο κόσμο, δραστηριότητες στην παραλία την ημέρα, βόλτες και νυχτερινή διασκέδαση, ο κοσμικός Πλατανιάς και η πανέμορφη παλιά πόλη των Χανίων με το γραφικότατο ενετικό λιμάνι της, απέχουν μόλις μερικά χιλιόμετρα.

Μετακινήσεις, Περιηγήσεις & Αξιοθέατα

Αν σκέφτεστε να μετακινείστε από και προς τα Χανιά με λεωφορείο, τα λεωφορεία περνούν από την παλιά εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου.

Από την άλλη, αν νοικιάσετε αυτοκίνητο, είναι η καλύτερη επιλογή που θα κάνετε.

Μην μείνετε μόνο στο ξενοδοχείο και στην περιοχή του Μάλεμε και του Γερανίου. Κάντε ημερήσιες εξορμήσεις και δείτε τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του νομού Χανίων.

Ξεκινήστε από τα πλησιέστερα αξιοθέατα που βρίσκονται και τα δύο στην ίδια κατεύθυνση. Επισκεφθείτε... 

View from Maleme German War Cemetary

Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Στούντιο, Διαμερίσματα, Βίλες

Συγκρίνετε τιμές καταλυμάτων από διαφορετικές ιστοσελίδες σε μία αναζήτηση.
› Γεράνι - Πύργος Ψηλονέρου - Μάλεμε