Γερμανικό Στρατιωτικό
Νεκροταφείο Μάλεμε

Το Γερμανικό στρατιωτικό  νεκροταφείο του Μάλεμε είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του 2ου παγκοσμίου πολέμου στην Κρήτη.

Ιστορικά, το Μάλεμε είναι το πρώτο μέρος της Κρήτης που γνώρισε την μανία του κατακτητή στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, εξαιτίας της ύπαρξης του αεροδρομίου του.

Το αεροδρόμιο του Μάλεμε υπήρξε ο πιο στρατηγικός στόχος της Κρήτης για τους κατακτητές και έπρεπε να καταληφθεί για να προσγειώσουν τις δυνάμεις τους στο νησί.Έπρεπε όμως πρώτα να εξουδετερωθούν τα αντιαεροπορικά που προστάτευαν το αεροδρόμιο από τον λόφο 107 που βρίσκεται λίγο νοτιότερα.

Αν έπεφτε ο λόφος 107 στα χέρια των εχθρών θα έπεφτε και το αεροδρόμιο και άρα και όλη η Κρήτη.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό και η μάχη της 20ης και 21ης Μαϊου του 1941 έμεινε γνωστή στην ιστορία ως "Η Μάχη της Κρήτης".

Battle of Crete

Σήμερα, στην έξοχη τοποθεσία ανάμεσα στα ελαιόδεντρα της πλαγιάς του λόφου 107 στο Μάλεμε και με θέα στον κόλπο των Χανίων και την χερσόνησο Ροδωπού... 

Maleme War Cemetary
maleme german cemetary
wwii cemetary in maleme, chania, crete

...Βρίσκεται το γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε όπου αναπαύονται οι 4.465 Γερμανοί στρατιώτες, στην πλειοψηφία τους είκοσι χρονών, που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης.

Maleme Grave

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Μάλεμε.
› Γερμανικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο