Κίσσαμος Χανίων

Η Κίσσαμος βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του νομού Χανίων, ανάμεσα στις δύο μεγάλες χερσονήσους της δυτικής Κρήτης, και απέχει 37 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.

Στην Κρήτη, δεν είναι λίγοι αυτοί που την αποκαλούν και με την ονομασία Καστέλι, ονομασία που προέρχεται από την περίοδο της βενετοκρατίας, εξαιτίας του κάστρου που έχτισαν εδώ οι Βενετοί.

Οπότε, αν ακούσετε την ονομασία Καστέλι ή Καστέλι Κισσάμου, πρόκειται για την ίδια πόλη η οποία αποτελεί την έδρα του δήμου Κισσάμου που καταλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή γύρω από την πόλη της Κισσάμου και εκτείνεται προς τα νοτιοδυτικά μέχρι τον νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης.


Η πόλη Κίσσαμος (Καστέλι Κισσάμου)

Ως έδρα του ομώνυμου δήμου, η Κίσσαμος έχει ό,τι χρειαστείτε για τις ανάγκες των διακοπών σας. Αρκετά ξενοδοχεία, καταστήματα, μεταξύ αυτών αρκετές ταβέρνες, καφέ και μπάρ.

Κατά τις απογευματινές ώρες, όταν αδειάζουν από κόσμο οι παραλίες της περιοχής, το πιο πολυσύχναστο μέρος για βόλτα είναι ο παραθαλάσσιος πεζόδρομος, όπου είναι μαζεμένα αρκετά ταβερνάκια, καφέ, και τα μπαρ για τις βραδυνές ώρες.

Αν περάσετε από την Κίσσαμο ή αν επιλέξετε να κάνετε εδώ τις καλοκαιρινές διακοπές σας, ξεκινήστε την απογευματινή βόλτα σας από εδώ.


Από την παραλία, συνεχίστε την βόλτα σας στην οδό Τομπάζη, για να δείτε μέρος των τειχών του βενετσιάνικου κάστρου   1  .

Ο δρόμος αυτός θα σας οδηγήσει στην πλατεία Τζανακάκη όπου βρίσκεται το κτίριο του παλιού Ενετο-τουρκικού διοικητηρίου   2  , που σήμερα στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο Κισσάμου

Σ' αυτό εκτίθενται ευρήματα ανασκαφών της ευρύτερης περιοχής, καθώς και της αρχαίας πόλης της Κισσάμου η οποία ήταν χτισμένη στην θέση της σημερινής πόλης.


Τέλος, καταστήματα όλων των ειδών υπάρχουν στην οδό Σκαλίδη   3  , καθώς επίσης και στον κεντρικό δρόμο της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου   4  , η οποία είναι συνέχεια της εθνικής οδού που έρχεται από τα Χανιά και διατρέχει την Κίσσαμο από ανατολικά προς τα δυτικά.


Παραλίες στην Κίσσαμο

Παραλίες Δυτικά της Κισσάμου

Κύρια παραλία της Κισσάμου είναι ο "Μαύρος Μόλος"   1  , στο δυτικό άκρο της πόλης όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα και τα περισσότερα καινούργια ξενοδοχεία.


Εκτός από αυτή την παραλία, στα δυτικά της Κισσάμου, σε μια απόσταση 4,5 χιλιομέτρων και μέχρι εκεί που ξεκινάει η χερσόνησος της Γραμβούσας, υπάρχουν όμορφα μικρά, απόμερα και απάνεμα κολπάκια. Ντάμιαλης, Παχιά Άμμος, Βιγγλιά    2  ,   3  ,   4  .

Στην επιστροφή, έχετε την επιλογή να καθίσετε για θαλασσινά στο μικρό και γοητευτικό ψαρολίμανο της Κισσάμου   5   που βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την δυτική είσοδο της πόλης.

Παραλίες Ανατολικά της Κισσάμου

Ανατολικά της πόλης, η μεγάλου μήκους παραλία εκτείνεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων μέχρι την χερσόνησο του Ροδωπού. Αν ακούσετε ονομασίες όπως Τελωνείο, Λειβάδια, Κορφαλώνας, Δραπανιάς, Νοπήγεια, Χώνη, Ραβδούχα, πρόκειται για ονομασίες που προσδιορίζουν σημεία στην μεγάλη παραλία η οποία είναι αμμουδερή σε κάποια σημεία, ενώ σε άλλα υπάρχει βότσαλο ή συνδυασμός άμμος με βότσαλο.

Ένα πλεονέκτημα αν μείνετε στην Κίσσαμο

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχετε αν μείνετε στην Κίσσαμο για τις διακοπές σας, είναι ότι η Κίσσαμος είναι το πλησιέστερο οργανωμένο θέρετρο πολύ κοντά σε τρεις από τις καλύτερες παραλίες, όχι μόνο του νομού Χανίων, της Κρήτης ή της Ελλάδας, άλλα όλης της Μεσογείου Θάλασσας. Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι υπερβολή, δείτε μόνοι σας...

Φυσικά, αυτές τις παραλίες μπορείτε να τις επισκεφθείτε οπουδήποτε και αν επιλέξετε να μείνετε στο νομό Χανίων. Όμως αν μείνετε στην Κίσσαμο, θα έχετε την ευκαιρία να αφιερώσετε περισσότερες από μία, από τις μέρες των διακοπών σας, καθώς επίσης και να πάτε με διαφορετικό τρόπο.

Για παράδειγμα, στον Μπάλο, την πρώτη φορά μπορείτε να επιλέξετε να πάτε συμμετέχοντας σε μίνι κρουαζιέρα με κρουαζιερόπλοιο που φεύγει από το λιμάνι της Κισσάμου, ενώ την δεύτερη φορά να πάτε μόνοι σας, οδικώς ή ακόμη και με ποδήλατο που θα νοικιάσετε στην Κίσσαμο.

Έτσι θα ζήσετε δύο διαφορετικές εμπειρίες.


Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Στούντιο, Διαμερίσματα, Βίλες

Συγκρίνετε τιμές καταλυμάτων από διαφορετικές ιστοσελίδες σε μία αναζήτηση.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.
› Κίσσαμος