Κολυμπάρι Χανίων

Κολυμπάρι ή Κολυμβάρι είναι το παραθαλάσσιο χωριό του νομού Χανίων που βρίσκεται στην γωνιά που σχηματίζεται μεταξύ της βόρειας ακτογραμμής της δυτικής Κρήτης και της χερσονήσου Ροδωπού που εκτείνεται προς τα βόρεια.

Απέχει 24 χιλιόμετρα από τα Χανιά και 12 χιλιόμετρα από το μεγάλο θέρετρο της δυτικής Κρήτης (Πλατανιάς-Αγία Μαρίνα-Κάτω Σταλός).

Το Κολυμβάρι έχει ήδη μπει στην τροχιά της τουριστικής ανάπτυξης από την στιγμή που κάποια ξενοδοχεία-θέρετρα χτίστηκαν εδώ. Παρόλα αυτά όμως διατηρεί ακόμη την ησυχία, την ηρεμία και την γραφικότητα του παραθαλάσσιου κρητικού χωριού.

Αν μείνετε στο Κολυμπάρι για καλοκαιρινές διακοπές, σας περιμένει μια βοτσαλωτή παραλία που εκτείνεται προς τα ανατολικά μέχρι τον Ταυρωνίτη και μια θάλασσα με κρυστάλλινα νερά. 

Ταβερνάκια και καφέ, δεν θα δυσκολευτείτε να τα βρείτε μέσα στο χωριό και δίπλα στην θάλασσα, ενώ...

...Ο τσιμεντένιος πεζόδρομος δίπλα στην θάλασσα και οι προβλήτες του μεγάλου πλέον λιμανιού που περικλείει το παλιότερο μικρό με τις ψαρόβαρκες, προσφέρονται για έναν χαλαρωτικό περίπατο το απόγευμα, με θέα το γαλάζιο της θάλασσας από την μια μεριά, και από την άλλη, τους λόφους και τα βουνά της χερσονήσου Ροδωπού που υψώνονται πίσω από τις σκεπές των σπιτιών.

Λίγο βορειότερα από το λιμάνι, δύο κτιριακά συγκροτήματα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Μπορείτε να συνεχίσετε τον περίπατό σας μέχρι εκεί.

Πρόκειται για την ιστορική Μονή Γωνιάς που αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί φάρο της Ορθοδοξίας και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), η οποία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θρησκευτικό και πνευματικό ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής της Κρήτης.

 

Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Στούντιο, Διαμερίσματα, Βίλες

Συγκρίνετε τιμές καταλυμάτων από διαφορετικές ιστοσελίδες σε μία αναζήτηση.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.
› Κολυμπάρι