Λίμνη Κουρνά

Η λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική φυσική λίμνη σε όλη την Κρήτη και ένας από τους ωραιότερους φυσιολατρικούς προορισμούς στο νομό Χανίων.

Το τοπίο είναι γραφικό, όμορφο, ειδυλλιακό, χαλαρωτικό. Γύρω-γύρω λόφοι και βουνά και στη μέση η λίμνη του Κουρνά, που άλλοτε λαμπυρίζει και άλλοτε καθρεφτίζει τους γύρω λόφους με τους καταπράσινους θάμνους.

Το κυκλικό σκούρο χρώμα της ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί ο μύθος ότι η λίμνη δεν έχει πυθμένα, ενώ η ομορφιά της συντηρεί μέχρι σήμερα τον θρύλο σχετικά με την νεράιδα που ζει στην λίμνη.


Ως προορισμός, η λίμνη Κουρνά απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο στους φυσιολάτρες, γι' αυτό πλήθος κόσμου επισκέπτεται την μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης.

Αν την επισκεφθείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα νερά υποχωρούν και αποκαλύπτεται η λευκή αμμουδιά που δίνει το πράσινο χρώμα στα ρηχά, οι επιλογές σας είναι περισσότερες.

Έχετε την δυνατότητα...

Πώς να έρθετε - Τί να προσέξετε

Η λίμνη Κουρνά βρίσκεται 42 χιλιόμετρα από τα Χανιά και 3 χιλιόμετρα νότια από την παραθαλάσσια Γεωργιούπολη.

Για να έρθετε από το Ρέθυμνο θα χρειαστείτε περίπου 30 λεπτά (22 χλμ) ενώ από τα Χανιά περίπου 50 λεπτά (42 χλμ).

Αν έρχεστε απο τα Χανιά

Αν έρχεστε από τα Χανιά, τα πράγματα είναι απλά. Βγείτε από την εθνική οδό   1    αμέσως αφού περάσετε κάτω από την γέφυρα στο ύψος της Γεωργιούπολης   2  

Αν έρχεστε απο το Ρέθυμνο

Αν έρχεστε από το Ρέθυμνο, θα πρέπει να προσέξετε πως θα διασταυρώσετε το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας Χανίων - Ρεθύμνου. Προσοχή - Δεν υπάρχουν φανάρια επάνω στην εθνική οδό και τα αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να βγείτε από την εθνική οδό στον παράπλευρο δρόμο   1  , στο ύψος των ξενοδοχείων της παραλίας του Κουρνά και να συνεχίσετε μέχρι την είσοδο της Γεωργιούπολης   2  . Στρίψτε αριστερά και ο δρόμος θα σας οδηγήσει στην γέφυρα   2   που θα σας περάσει επάνω από την εθνική οδό.

Από εκεί, ο δρόμος θα σας οδηγήσει στο κεντρικότερο σημείο όπου βρίσκονται οι ταβέρνες, τα καφέ, τα θαλάσσια ποδήλατα και άλλα καταστήματα με σουβενίρ.

Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Στούντιο, Διαμερίσματα, Βίλες

Συγκρίνετε τιμές καταλυμάτων από διαφορετικές ιστοσελίδες σε μία αναζήτηση.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.
› Λίμνη Κουρνά