Λουτρό Χανίων

Το Λουτρό είναι ένα μικρό, γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο στην νότια ακτή του νομού Χανίων, δυτικά από την Χώρα Σφακίων και ανατολικά από την Αγία Ρουμέλη, στα Σφακιά της Κρήτης.

Είναι μέρος όπου δεν θα δείτε αυτοκίνητα να κινούνται. Εδώ δρόμοι δεν υπάρχουν. Mόνο μικρές βάρκες και θαλάσσια σκάφη, και η πρόσβαση είναι εφικτή δια θαλάσσης.

Δεν είναι πραγματικό χωριό με μόνιμους κατοίκους. Είναι θέρετρο που λειτουργεί κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και ίσως κάποιες αργίες την χειμερινή περίοδο.

Διακοπές στο Λουτρό

Να περιμένετε ότι θα βρείτε μόνο τα άκρως απαραίτητα για τις διακοπές σας. Υπάρχουν αρκετές ταβέρνες, κανά δύο καφέ που μετατρέπονται σε μπαράκια το βράδυ, μίνι μάρκετ, και φυσικά τα μικρά ξενοδοχεία βαμμένα στα χρώματα του λευκού και του μπλε - όλα με θέα στην θάλασσα.

Επομένως, εδώ να έρθετε για καλοκαιρινές διακοπές...

  • Αν αναζητάτε την απόλυτη ησυχία και ηρεμία σε ένα πανέμορφο μέρος. Εξαίρεση ίσως αποτελεί ο μήνας Αύγουστος αφού τότε μαζεύεται και ο περισσότερος κόσμος.
  • Αν θέλετε να ζήσετε ώρες χαλάρωσης στην παραλία, κάτω απο τον καυτό ήλιο της νότιας Κρήτης, ή στην βεράντα του ξενοδοχείου σας με θέα το γαλάζιο της θάλασσας.
  • Αν σας αρέσει η παρεϊστικη ατμόσφαιρα. Ακόμη και αν έρθετε εδώ μόνοι σας, ίσως σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε καινούριους φίλους. Το μέρος είναι πολύ μικρό.
  • Αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία σε πανέμορφα μονοπάτια της περιοχής.

Μονοπάτια για Πεζοπορία

Η πεζοπορία είναι ένας από τους λόγους που πολλοί επισκέπτονται το Λουτρό. Οι επιλογές σας...

Θα παρατηρήσετε ότι όλα τα μονοπάτια συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Συνδυάστε λοιπόν την πεζοπορία σας με μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του Λιβυκού πελάγους.

Παραλίες

Μέσα στον κόλπο υπάρχουν δύο παραλίες. Η κεντρική στο μέσον του κόλπου, και μία ακόμη στην ανατολική άκρη του οικισμού. Σπάνια θα δείτε την θάλασσα διαφορετική από γαλήνια και στις δύο. 

Αν όμως ζητάτε το κάτι παραπάνω, έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε και τις γύρω παραλίες.

Από το Λουτρό φεύγει καθημερινά σκάφος για τις δύο δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής. Στα ανατολικά την παραλία Γλυκά Νερά, και στα δυτικά την παραλία Μάρμαρα. Επίσης έχετε την δυνατότητα να κανονίσετε για την προσωπική μεταφορά σας σε οποιαδήποτε άλλη παραλία της περιοχής.

Παραλίες στα Δυτικά

Παραλίες στα Ανατολικά

Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε σε κάποια από τις γύρω παραλίες αν νοικιάσετε ένα Canoe Kayak.

Πως να έρθετε

Μπορείτε να έρθετε ακτοπλοϊκώς με τα πλοία της ΑΝΕΝΔΥΚ από τις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές. 

Arriving to Loutro by ferry
Loutro Crete

Από την Χώρα Σφακίων στα ανατολικά και από την Αγία Ρούμελη στα δυτικά (έξοδος από το φαράγγι της Σαμαριάς).

Από την Σούγια και την Παλαιόχωρα με ενδιάμεσο σταθμό την Αγία Ρουμέλη.

Από τα Χανιά, έχετε την δυνατότητα να έρθετε από την συντομότερη διαδρομή, που είναι μέσω Χώρας Σφακίων.

Τέλος, αν σκέφτεστε να διασχίσετε το φαράγγι της Σαμαριάς, θα καταλήξετε στην Αγία Ρουμέλη και από εκεί θα επιβιβαστείτε στο πλοίο της γραμμής.


Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Στούντιο, Διαμερίσματα, Βίλες

Συγκρίνετε τιμές καταλυμάτων από διαφορετικές ιστοσελίδες σε μία αναζήτηση.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.
› Λουτρό