Παλαιόχωρα Χανίων

Η Παλαιόχωρα (ή Παλιόχωρα) είναι το δυτικότερο παραθαλάσσιο θέρετρο στη νότια ακτή της Κρήτης.

Απέχει 70 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και για να έρθετε εδώ θα χρειαστείτε κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα.

Η Παλιόχωρα ξεχωρίζει στη νότια ακτή. Όχι γιατί είναι χτισμένη επάνω σε χερσόνησο που εκτείνεται μέσα στο Λιβυκό Πέλαγος, αλλά γιατί αποτελεί το πιό πλήρες θέρετρο της νότιας ακτής της δυτικής Κρήτης.


Σχεδιάζετε διακοπές στη νότια ακτή?
Η Παλαιόχωρα τα έχει όλα!

Η Παλιόχωρα αποτελεί μια από τις επιλογές σας για διαμονή, αν σκέφτεστε να περάσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας στην νοτιοδυτική Κρήτη και ειδικότερα στο νότιο μέρος του νομού Χανίων. Μπορεί να προσφέρει στην διαμονή σας τα πάντα και δεν θα βαρεθείτε καμία από τις μέρες των διακοπών σας. Είναι το πληρέστερο θέρετρο της νότιας ακτής της δυτικής Κρήτης.

Σε σύγκριση με τα άλλα θέρετρα της νότιας ακτής του νομού Χανίων (Σούγια, Αγία Ρουμέλη, Λουτρό, Χώρα Σφακίων), που προσφέρονται για ήσυχες διακοπές και επαφή με την φύση, στην Παλιόχωρα θα βρείτε αυτά και κάτι παραπάνω.

  • Θα βρείτε καταστήματα και supermarket. Ψωνίστε τα αναγκαία της ημέρας και μαγειρέψτε στο σπίτι. Έτσι θα κάνετε πιο οικονομικές διακοπές.

Οι παραπάνω λόγοι συμβάλουν στο να μαζεύεται εδώ ο περισσότερος κόσμος που θέλει να κάνει διακοπές στο νότιο μέρος του νομού Χανίων.

Ο αριθμός των επισκεπτών προστιθέμενος στους 2500 περίπου μόνιμους κατοίκους της πόλης, κάνει την Παλιόχωρα να σφύζει από ζωή, ιδιαίτερα την υψηλή τουριστική περίοδο και περισσότερο τις απογευματινές ώρες, όταν όλος ο κόσμος από τις παραλίες που είναι διασκορπισμένος κατά την διάρκεια της ημέρας κάνει την έξοδό του  για βόλτα, φαγητό, ποτό και νυχτερινή διασκέδαση.

Βέβαια, μην περιμένετε να βρείτε ότι θα βρείτε στα Χανιά. Η Παλιόχωρα δεν είναι Χανιά, ούτε Πλατανιάς και Αγία Μαρίνα, από πλευράς πλήθους κόσμου ή διασκέδασης. Είναι όμως ένα ή δύο επίπεδα πάνω από οποιοδήποτε άλλο χωριό της νότιας ακτής της δυτικής Κρήτης.

Παραλίες

Οι πολλές και διαφορετικές παραλίες της Παλιόχωρας και τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά είναι ένας επιπλέον λόγος που πολλοί την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην νότια πλευρά του νομού Χανίων.

Εκατέρωθεν του οικισμού, υπάρχουν δυο οργανωμένες παραλίες. Η αμμώδης Παχιά Άμμος στο δυτικό μέρος και η βοτσαλωτή παραλία Χαλίκια στο ανατολικό.

Εκτός από αυτές τις δύο παραλίες, στην γύρω περιοχή θα βρείτε πολλές και διαφορετικές παραλίες. Μεγάλες ή σε κολπίσκους. Με άμμο ή με βότσαλο. Οργανωμένες ή όχι. Κάποιες κοιτούν προς τα ανατολικά, κάποιες προς τα δυτικά και άλλες προς τα νότια.

Τις ημέρες με άνεμο έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε. Αν σας αρέσει να παίζετε με τα κύματα, προτιμήστε παραλία με κύμα. Αντίθετα, αν προτιμάτε την ήσυχη θάλασσα, επιλέξτε να πάτε σ' εκείνη που κοιτά προς την αντίθετη από τον άνεμο διεύθυνση.

Όλες οι παραλίες είναι εύκολα προσβάσιμες από έναν συνεχόμενο παραλιακό δρόμο. Στα δυτικά ο δρόμος καταλήγει στην παραλία του Κριού, ενώ στα ανατολικά ο δρόμος γίνεται χωματόδρομος και φτάνει μέχρι τις υπέροχες παραλίες στο Γιαλισκάρι ή Γιαννισκάρι.

Αν ακούσετε την ονομασία Άνυδροι, να γνωρίζετε ότι πρόκειται για τις ίδιες παραλίες στο Γιαλισκάρι. Τις αποκαλούν και με την ονομασία Άνυδροι γιατί βρίσκονται νότια από το χωριό Άνυδροι και σε αυτές καταλήγει και το φαράγγι των Ανύδρων.

Δείτε που βρίσκονται στον χάρτη καθώς και φωτογραφίες από την κάθε μια ξεχωριστά.

Παραλίες στα Δυτικά

Παραλίες στα Ανατολικά

Θαλάσσιες Εκδρομές

Παρόλο που πλησίον της πόλης θα βρείτε αρκετές παραλίες που θα σας αφήσουν ικανοποιημένους, υπάρχει ένα μέρος στην νοτιοδυτική Κρήτη που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής σας. Το Ελαφονήσι στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης!

Στο Ελαφονήσι έχετε την δυνατότητα να πάτε οδικώς, αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο. Μην το επιχειρήσετε όμως γιατί ο δρόμος διαγράφει μεγάλο κύκλο και περνά μέσα από τα βουνά της περιοχής.

Πιο εύκολα θα πάτε στο Ελαφονήσι δια θαλάσσης. Από την Παλαιόχωρα φεύγει σκάφος με προορισμό το Ελαφονήσι, όπου θα σας αφήσει για μερικές ώρες και έπειτα θα σας γυρίσει πίσω.

Πεζοπορία

Αν είστε λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας, μην χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που διέρχεται από την Παλαιόχωρα. Είτε προς το Ελαφονήσι στα δυτικά, είτε προς την Λισσό και Σούγια στα ανατολικά.

Τέλος, από την Παλιόχωρα μπορείτε να πάρετε το πρωινό λεωφορείο και να επισκεφθείτε το φαράγγι της Σαμαριάς. Αφού το διασχίσετε θα καταλήξετε στην Αγία Ρουμέλη, απ' όπου θα πάρετε το πλοίο της επιστροφής.

Περιηγηθείτε στη Νότια Ακτή της Δυτικής Κρήτης

Από την Παλαιόχωρα σας δίνεται η δυνατότητα να περιηγηθείτε στην νότια ακτή του νομού Χανίων.

Μπείτε στο φέρρυ και  επισκεφθείτε στα ανατολικά την Σούγια ή φτάσετε μέχρι τα Σφακιά της Κρήτης, στην Αγία Ρούμελη (έξοδος από το φαράγγι της Σαμαριάς), και από εκεί στο Λουτρό και την Χώρα Σφακίων.

Δείτε τις ώρες δρομολογίων των πλοίων και σχεδιάστε τις εκδρομές σας στην νότια ακτή.

Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Στούντιο, Διαμερίσματα, Βίλες

Συγκρίνετε τιμές καταλυμάτων από διαφορετικές ιστοσελίδες σε μία αναζήτηση.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.
› Παλαιόχωρα