Παραλία Καλαθάς

Η παραλία Καλαθάς είναι μία από τις δυτικές παραλίες της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στα Χανιά της Κρήτης.

Βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, ανάμεσα στους χαμηλούς λόφους της δυτικής ακτής του Ακρωτηρίου σε μια όμορφη τοποθεσία με θέα στην απέναντι μακρινή χερσόνησο του Ροδωπού.

Αν επισκέπτεστε τα Χανιά της Κρήτης οικογενειακώς, αυτή είναι μια από τις παραλίες του Ακρωτηρίου που έχετε ως επιλογή για να επισκεφθείτε.

Δείτε την τοποθεσία όπως φαίνεται στην εικόνα από τον δορυφόρο.Ο δρόμος που ενώνει τα Χανιά με το βορειότερο χωριό του Ακρωτηρίου, τον Σταυρό, θα σας φέρει στην παραλία του Καλαθά. 

Η θάλασσα στον Καλαθά είναι πολύ ρηχή και η παραλία με την χρυσή αμμουδιά είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, καθώς και δύο καντίνες σε περίπτωση που θελήσετε κάποιο snac, μια κρύα μπύρα ή ένα δροσιστικό κρύο καφέ.

Δείτε φωτογραφίες από την παραλία.


Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα νιώσετε συνωστισμό. Παρόλα αυτά, αν πετύχετε αρκετό κόσμο, στο αριστερό και δεξιό μέρος της παραλίας υπάρχουν και άλλες δύο μικρότερες παραλίες. Είναι μέρη όπου θα βρείτε την απομόνωση που ίσως αναζητάτε.


Έχετε υπόψιν σας ότι η παραλία του Καλαθά επηρεάζεται από τους ανέμους. Ίσως πετύχετε κύμα όταν την επισκεφθείτε. Αν αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς, θα σας δοθεί η ευκαιρία να παίξετε με τα κύματα σε μια ασφαλή θάλασσα, αφού είναι πολύ ρηχή μέχρι το απέναντι νησάκι και το κύμα δεν μπορεί να αποκτήσει ύψος.

Αν όμως πετύχετε μέρα με κύμα ενώ εσείς αναζητάτε την γαλήνια θάλασσα, επισκεφθείτε κάποια άλλη από τις απάνεμες παραλίες του Ακρωτηρίου.
› Παραλία Καλαθά

› Παραλία Καλαθά