Σούγια Χανίων

Η Σούγια είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στην νότια ακτή της δυτικής Κρήτης, στο νομό Χανίων, και απέχει 60 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.

Το ζητούμενο των τακτικών επισκεπτών ήταν και εξακολουθεί να είναι...

Μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Λιβυκού πελάγους, ηλιοθεραπεία κάτω από τον καυτό ήλιο της νότιας Κρήτης, ελεύθερο κάμπινγκ στην παραλία, παρεϊστικη ατμόσφαιρα, ανεμελιά, χαλαρές διακοπές και πεζοπορία σε όμορφα μονοπάτια.

Αυτό είναι ένα από τα μέρη του νομού Χανίων που μπορεί να σας προσφέρει τέτοιου είδους διακοπές.


Τι θα βρείτε στο χωριό

Αν έρθετε κάποιο σαββατοκύριακο στα μέσα του καλοκαιριού, ίσως πετύχετε αρκετό κόσμο, αφού το μέρος αποτελεί έναν από τους προορισμούς των κατοίκων των Χανίων, για τις εξορμήσεις τους τις αργίες.

Πολλοί έρχονται για ελεύθερο κάμπινγκ στην παραλία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι από εδώ λείπουν και οι σύγχρονες τουριστικές ανέσεις.

Ότι υπάρχει στην Σούγια θα το βρείτε στους δύο κύριους δρόμους του χωριού. Σ' αυτόν που εισέρχεται στην Σούγια και κατηφορίζει στην θάλασσα και στον παραλιακό που φτάνει μέχρι το λιμάνι στα δυτικά.

Θα βρείτε...

  • Κανα δύο mini market για τα απολύτως απαραίτητα των διακοπών σας. Βρίσκονται στον κύριο δρόμο που εισέρχεται στο χωριό και κατηφορίζει προς την παραλία.



  • Μικρά ξενοδοχεία και απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, για όποιον αναζητά περισσότερη άνεση στην διαμονή.


Η παραλία

Η παραλία μήκους λίγο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο, είναι αρκετά μεγάλη, και ακόμη και τις αργίες που έχει αρκετό κόσμο, η παραλία θα σας φανεί άδεια.

Αν θέλετε ανέσεις, η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες περίπου στο μέσον, μπροστά από τις καφετέριες και τις ταβέρνες.

Αντίθετα, στην ανατολική μεριά της παραλίας η κατάσταση γίνεται πιο χίπικη και είναι το μέρος όπου επιλέγουν να στήσουν την σκηνή τους όσοι έρχονται στην Σούγια για ελεύθερο κάμπινγκ.

Για πολλούς, το ανατολικότερο άκρο είναι και το πιο όμορφο μέρος στην παραλία. Τεράστιοι βράχοι μέσα και έξω από την θάλασσα δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο, ενώ μια κρυμμένη καλά από τους βράχους, πιο μικρή παραλία, που δεν είναι ορατή από την μεγάλη παραλία, βρίσκεται πίσω από το ανατολικό της άκρο. Αν σας αρέσουν οι βουτιές στην θάλασσα, αυτό το σημείο της παραλίας θα το λατρέψετε.

Πριν όμως έρθετε προς την ανατολική μεριά, να είστε προετοιμασμένοι για το τι μπορεί να αντικρίσετε, διότι αυτό το σημείο της παραλίας επιλέγουν και όσοι αρέσκονται σε γυμνισμό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από την παραλία της Σούγιας.


Πεζοπορία

Η πεζοπορία σε όμορφα μονοπάτια της περιοχής, είναι η κύρια δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε κατά την διάρκεια των διακοπών σας.

Στην βόλτα σας θα απολαύσετε από ψηλά την θέα της ακτογραμμής των νοτίων παραλίων των Χανίων όπου σε πολλά σημεία τα βουνά καταλήγουν απόκρημνα μέσα στο Λιβυκό πέλαγος. Θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε παρθένες και ερημικές παραλίες στις οποίες δεν πάει ούτε δρόμος και θα δείτε κάποια από τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως είναι η αρχαία Λισσός.

Οι επιλογές σας...

  • Μέχρι το βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης. Είναι η πιο σύντομη διαδρομή που μπορείτε να κάνετε. Δείτε το σαν βόλτα.
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 στην Κρήτη.
  • Το παραθαλάσσιο μονοπάτι Ε4. Προτιμήστε το τμήμα του Ε4 προς Λισσό και Παλαιόχωρα. Αποφύγετε το τμήμα με προορισμό την Αγία Ρουμέλη διότι είναι επικίνδυνο και η απόσταση μεγάλη (20 χιλιόμετρα).
  • Το φαράγγι της Σαμαριάς. Εκμεταλλευτείτε την θαλάσσια σύνδεση μεταξύ Αγίας Ρουμέλης και Σούγιας για να επισκεφθείτε το πασίγνωστο και επιβλητικό φαράγγι της Σαμαριάς. Αφού το διασχίσετε και καταλήξετε κουρασμένοι από το περπάτημα στην Αγία Ρουμέλη, πάρτε το πλοίο της γραμμής και επιστρέψτε δίχως επιπλέον ταλαιπωρία. 


Περιηγηθείτε στη Νότια Ακτή της Δυτικής Κρήτης

Αν μείνετε στην Σούγια για τις διακοπές σας, έχετε την δυνατότητα να πάρετε το πλοίο της γραμμής και να γνωρίσετε τις υπόλοιπες παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας ακτής της δυτικής Κρήτης που βρίσκονται στο νομό Χανίων.

Στα δυτικά βρίσκεται η Παλαιόχωρα, ενώ στα ανατολικά το πλοίο περνάει από την Αγία Ρουμέλη, το Λουτρό και φτάνει μέχρι την Χώρα Σφακίων. Εκμεταλλευτείτε τα δρομολόγια των πλοίων και γνωρίστε την νότια ακτή της δυτικής Κρήτης!

Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων της ΑΝΕΝΔΥΚ.


Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Στούντιο, Διαμερίσματα, Βίλες

Συγκρίνετε τιμές καταλυμάτων από διαφορετικές ιστοσελίδες σε μία αναζήτηση.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.




› Σούγια

› Παραλία Σούγιας