Σταυρός Χανίων
Θάλασσα Ήλιος & Ζορμπάς

Ο Σταυρός είναι παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται στην βόρεια ακτή της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, στα Χανιά της Κρήτης.

Απέχει από την πόλη των Χανίων 15 χιλιόμετρα και για να διανύσετε αυτή την απόσταση θα σας πάρει περίπου 25 λεπτά της ώρας.

Αν σκέφτεστε να μείνετε στον Σταυρό για τις καλοκαιρινές διακοπές σας, να γνωρίζετε ότι σε γενικές γραμμές επικρατεί ησυχία.

Επομένως, αν το ζητούμενο των διακοπών σας είναι η ησυχία και η ηρεμία, στο Σταυρό υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, μακριά από τους ήχους των μεγάλων τουριστικών περιοχών, που θα σας δώσουν την δυνατότητα να ξεκουραστείτε.Η Παραλία στον Σταυρό

Αυτό που φιγουράρει στο Σταυρό είναι η παραλία που βρίσκεται μέσα σε έναν, καλά προστατευμένο από τους ανέμους, μικρό κόλπο στην βορειοανατολική γωνιά του οικισμού, ακριβώς δίπλα στον λόφο που υψώνεται σχεδόν πάνω από αυτή. 


Σε αντίθεση με τις περισσότερες παραλίες της βόρειας Κρήτης που επηρεάζονται από τους βορειοδυτικούς ανέμους, η παραλία στον Σταυρό είναι απάνεμη, ρηχή, ασφαλής και με ζεστά νερά που θυμίζει πισίνα. Πραγματικά ιδανική για μικρά παιδιά.

Αν επισκέπτεστε τα Χανιά της Κρήτης οικογενειακώς, τότε αυτή είναι μια από τις παραλίες που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε, ειδικά τις μέρες με άνεμο.

Απολαύστε λοιπόν την θάλασσα και αναπαυτείτε σε μια από τις ξαπλώστρες της παραλίας κάτω από τον καυτό ήλιο της Κρήτης, ενώ τα παιδιά σας παίζουν στο νερό.
Στην παραλία υπάρχει μια καντίνα, ενώ στην απέναντι πλευρά του δρόμου καθώς και σε άλλα σημεία του οικισμού, γραφικά ταβερνάκια δίπλα στην θάλασσα, είναι εκεί για να εξυπηρετήσουν τις ορέξεις σας.

"Ζορμπάς ο Έλληνας"

Στο Σταυρό, όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, ίσως τύχει να δείτε σε επιγραφές εστιατορίων και ξενοδοχείων το όνομα του Ζορμπά.

Η διαφορά είναι ότι εδώ δεν συμβαίνει τυχαία. Το 1964, στον Σταυρό γυρίστηκαν σκηνές από την πασίγνωστη ταινία "Ζορμπάς ο Έλληνας", με πρωταγωνιστή τον Anthony Quinn.

Στην παραλία του Σταυρού, και με φόντο τον χαρακτηριστικό λόφο της περιοχής, ο Ζορμπάς χόρεψε το περίφημο ελληνικό συρτάκι σε μουσική του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Θυμηθείτε την σκηνή...


Διακοπές στο Σταυρό Ακρωτηρίου

Αυτός λοιπόν είναι ο Σταυρός. Ένα ήσυχο θέρετρο στην βόρεια ακτή της χερσονήσου του Ακρωτηρίου των Χανίων, όπου εκτός από την παραλία λίγες ταβέρνες, τα ξενοδοχεία και κανα supermarket για τα απαραίτητα των διακοπών σας, δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Σε γενικές γραμμές επικρατεί ησυχία κατά την διάρκεια της ημέρας, με εξαίρεση τις μέρες με άνεμο, όταν αρκετός κόσμος έρχεται εδώ για την απάνεμη παραλία του Σταυρού. Τις βραδυνές ώρες επίσης επικρατεί ησυχία. Μην περιμένετε να δείτε κόσμο που θα κάνει βόλτα στον Σταυρό. Όσοι διαμένουν εδώ, το βράδυ πηγαίνουν στην πόλη των Χανίων.

Κλείνοντας, στην χερσόνησο του Ακρωτηρίου υπάρχουν κάποιες επιπλέον παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε και μερικά αξιοθέατα που αξίζει να δείτε.


Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Στούντιο, Διαμερίσματα, Βίλες

Συγκρίνετε τιμές καταλυμάτων από διαφορετικές ιστοσελίδες σε μία αναζήτηση.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.

Δείτε το Hotelscombined.com σε νέο παράθυρο.
› Σταυρός

› Σταυρός